Marathon, Mladost (Petrinja), Vodovod i Žstk Pula u Superligi

Marathon, Mladost (Petrinja), Vodovod i Žstk Pula u Superligi

Poznata su sva četiri kluba koja će sljedeće sezone igrati u Superligi muški i žene.

Kod muških to su Mladost Petrinja i zagrebački Marathon, a kod žena osječki Vodovod i Pula.
U 1. Hrvatskoj ligi istok Mladost Petrinja (Marko Majstorović, Marin Runjić, Alen Anušić i Robert Ramušćak), je odigrala sezonu bez greške, u 18 susreta ubilježili su isto toliko pobjeda te se ponovno vraćaju u naše najjače stolnotenisko klupsko natjecanja. Posljednji put u Superligi su igrali u sezoni 2018./19.
Iz 1. Hrvatske lige zapad u Superligu se plasirao Marathon (Vjekoslav Nemec, Alen Jalžabetić i Gabriel Marjanović). Vodili su mrtvu utrku s Velikom Goricom, a na kraju su Zagrepčani prvi prošli kroz ciljnu ravninu. U ovoj sezoni su ostvarili 17 pobjeda i tek jedan poraz, dovoljno da ostvare povijesni klupski doseg. Naime, Marathon nikad nije bio dio Superlige u muškoj konkurenciji, dok su u ženskoj konkurenciji bili, ali ne proteklih dvadesetak godina.
Kod žena u 1. Hrvatskoj ligi istok tri ekipe su završile s istim omjerom pobjeda poraza (13-3), Vodovod, Požega i Hodošan, a na kraju se u Superligu plasirale Osječanke za koje su igrale Jelizaveta Zoidze, Elena Vukovac, Hana Čmelak i Larisa Meter. Ženska ekipa Vodovoda vraća se u najjače društvo nakon desetak godina.
Pula je osvojila 1. Hrvatsku ligu zapad sa 17 pobjeda i tek jednom porazom te se nakon sezone izbivanja vraćaju u Superligu. Ekipu su činile Nikolina Miličević, Tamara Ramić, Dora Popec, Larisa Putigna i Andrea Orbanić.
Inače, u sljedećoj sezoni dva kluba u Superligi, u muškoj i ženskoj konkurenciji, imat će STK Zagreb, Vodovod, Pula i Mladost Petrinja.